9 Nisan 2009 Perşembe

15 MART 2009 PEMBELERİ - İLK KAYIPLAR :(

08/04/2009, 19;40

Ve ardarda ikinci kayıp, dün eve geldiğimde aynı sorunla karşılaşmıştım. Ama nedense bu durumun bireysel olduğunu düşünmüştüm. Şimdi artık daha endişeliyim, acaba her gün eve geldiğimde beni bu tip durumlar mı bekliyor olucak, acaba hepsini mi kaybedicem :( 
Bunları düşünmek gerçekten çok kotü ve bugün işe geldim araştırdım adı "kök çürüklüğü diğer adıyla Çökerten hastalığı".  Bizim veri kaynaklarını da araştırdım fakat bizim Ağ'da cevabı bulamadım.  Yardım için mesaj gönderdim umarim bir çözümü vardır.


07 nisan 09, 19;40

07 nisan 09, 22;56

Maalesef bazen herşey  yolunda giderken birden bizi şaşırtan şeyler olabiliyor. Akşam eve gittiğimde her akşam yaptığım gibi Pembelerimin yanına gittim ve bu üzücü görüntüyle  karşılaştım , önce sorunu anlayamadım toprak takviyesi yaparak dik hel getirmeyi düşündüm, ama fideye dokunduğumda sanki boşlukta durduğunu hissettim. Başka bir sorun vardı besbelli. İyice yaklaştım dibini biraz eşeleyince sorunu gördüm maalesef bu rastlantısal bir yere düşme değildi. Fidenin dibinde bir sorun vardı...

3 yorum:

  1. geçmiş olsun üzücü bir durum. ama pes etmeyin. hastalıklı gibi olanları kurtarmak artık zor gibi, sağlam olanların kök boğazını toprakla doldurup suyun gövdeye gelmesini engellemenizi, ektiğiniz bardaklarda yoksa drenaj deliği açmanızı, ve daha az su vermenizi az bir bilgimle size tavsiye edebilirim. eğer düşünüyorsanız ve elinizde yeniden ekecek tohum kalmadıysa ben size yollayabilirim.
    rasim karavana rkaravana@ekipteks.com

    YanıtlaSil
  2. Ben de Rasim Bey'e katılırım. Toprak dolduracak yer az görünüyor, o zaman Evde Boğazlama yöntemimizi küçük ölçekte uygulayabilirsiniz bu bardaklara:
    http://photos1.blogger.com/blogger/6600/3054/1600/saksida.jpg
    Üzülmeyin, çoğu kere benzer deneyler yaşadık, çoğunda da toprak ilavesi işe yaradı!

    YanıtlaSil
  3. tavsiyeler için teşekkür ederim...
    hemen hemen tavsiyelerin hepsini uyguladım... ve henuz yeni bir kayıp yok...
    toprak ilavesi yaptım. daha az su veriyorum. etraflarına toz tarçık serptim az miktarda .. daha iyi havalandırma yapıyorum. hatta balkona mı çıkarsam artık tüm gün/gece diye düşündüm ama hala rüzgar ve soguk var cesaret edemedim... acaba istanbul için dışarı çıkma vakti gelmiş olabilir mi?

    YanıtlaSil